Dostava u roku 24/48 radnih sati!

Evo zašto je kašmir toliko skup!

Jeste li se ikada pitali isplati li se uložiti u komade od profinjenog kašmirskog materijala? Možda biste trebali razmotriti prednosti ovog luksuznog tekstila.

Gotovo svaka zaljubljenica u modu ima nevjerojatno udobne kapute od kašmira na svojoj listi želja, ali visoka cijena ovog modnog komada može predstavljati prepreku u ostvarenju tog sna.

Kašmir vuna, koja se dobiva od kašmirske koze, je najvjerojatnije najdragocjeniji prirodni tekstil na svijetu, a zaljubljenici u ovaj luksuzni materijal tvrde da se radi o najfinijoj tkanini koju možete zamisliti.

Kašmir vuna zadržava svoj oblik i ne blijedi ni nakon godina nošenja, što objašnjava visoke cijene koje stoje uz očaravajuće modne komade izrađene od ovog materijala.

Proizvodnja kašmira je dugotrajna i zahtjevna, a godišnje se može dobiti samo nekoliko tona materijala kojim se mora zadovoljiti postojeća potražnja. Vlakna se prikupljaju u proljeće i ljeto kada se kašmirske koze spuštaju u niže nadmorske visine i trljaju se o kamenje i grmlje iz kojih se prikuplja kašmir.

Međutim, ovaj komplicirani proces se sve više napušta, a zamjenjuje ga puno jednostavnije češljanje donjeg sloja dlaka. Svaka kašmirska koza može dati tek nekoliko desetaka vlakana, a ovi kaputi se isključivo ručno izrađuju, što zahtijeva puno vremena.

Zahvaljujući izuzetnom materijalu, kaputi od kašmira će na kraju biti čak 6-8 puta topliji od modela izrađenih od drugih vrsta vune.

Čini li Vam se i dalje cijena kašmira previsoka?

Ujedno Vas želimo vas obavijestiti da će sledeće sedmice u naš butik stići prekrasni kaputi od kašmira. Ovo je jedinstvena prilika da sebi priuštite luksuzni i topli kaput za hladne dane. Dođite u naš butik i istražite najnovije trendove u svijetu mode. Vidimo se!



Ostavi komentar